Hoe zijn de alexandertechniek-lessen?

“Hoewel niemand zal beweren dat alexandertechniek alles kan helen, bestaat er geen twijfel over dat zij diepgaande en gunstige effecten heeft, zowel op het geestelijke als het lichamelijke vlak.”(Nico Tinbergen - Nobelprijswinnaar Geneeskunde & Fysiologie)

In de alexanderles oefen je de houding en de manier van bewegen. In het begin gaat het om zitten, staan en liggen. Later komen bukken, stem- en ademoefeningen en specifieke handelingen naar wens. De alexanderleraar leidt je in de  bewegingen en helpt om ter plekke de houding vrij te maken en onhandige gewoontes los te laten. Je bewegingen worden gecoördineerd en je leert om dit zelf aan te sturen en toe te passen. Buiten de les oefenen vraagt geen tijd, maar aandacht. Even stoppen met je gewone manier van doen en de techniek toepassen. Ook een wandeling of een stukje fietsen of musiceren kun je heel gemakkelijk veranderen in een alexanderoefening.  De intake is een praktische kennismaking met de techniek. Na afloop bespreken we deze, en maken we een programma dat is afgestemd op je individuele situatie. Een les duurt drie kwartier; de intake duurt anderhalf uur. 

zwangerschap en oefeningenMogelijkheden:

  • introductiecursus voor een kleine groep (3 of 8 keer)
  • individuele lessen (korter of langer traject)
  • individuele en duo-introductiepakketten
  • zwangerschapscursus (download folder in pdf-formaat)
  • meerdaagse cursussen op een bepaald thema (voorbeelden: met zang of met Feldenkraismethode gecombineerd) 
  • Vervolgdag/opfrisdag in groepsverband met meerdere alexandertechniek-leraren en workshops naar keuze


Tarieven voor Alexandertechniek vanaf sept 2014

De genoemde tarieven zijn inclusief BTW


- individuele les  € 61,-45 min 
- individuele intake-les € 95,-90 min
bij boeking van een 5- of 10-leskaart is er korting op dit tarief


Pakketaanbiedingen
- individueel introductiepakket € 175,-5 x 30 min (binnen 3 weken)
- duo introductiepakket€ 280,-5 x 45 min (idem)
- individuele opfriscursus€ 175,-5 x 30 min (idem)
 
De cursustarieven staan in de agenda  bij de cursussen vermeldt

Bij een re-integratie traject via werkgever of verzekeraar wordt geregeld Alexandertechniek ingezet. Op verzoek kan hiervoor een offerte worden opgemaakt voor de betreffende partijen.
Daarnaast kan het zinvol zijn navraag te doen bij de werkgever of sponsor voor een bijdrage in de kosten. Soms is er een persoonlijk budget opgebouwd.
Alexandertechniek wordt ook veelvuldig ingezet als preventie van beroepsklachten en is als zodanig ook als bedrijfskosten op te voeren.


naar boven